Aktuellt
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Vi söker en ekonomichef

Forma framtidens kollektivtrafik tillsammans med oss!

Det är dags för Länstrafiken 2.0 – vill du vara med?

Om du motiveras av att bidra till samhällsnytta och en hållbar kollektivtrafik i Norrbotten passar du hos oss!

Då vår nuvarande ekonomichef byter roll inom bolaget söker vi ekonomichef till Länstrafiken i Norrbotten.

Som ekonomichef får du en central roll inom koncernen där även Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten ingår. Du förväntas ur ett ekonomiskt och finansiellt perspektiv aktivt bidra till både strategisk och operativ utveckling.

I rollen ingår ett övergripande ansvar för att leda och utveckla ekonomiska processer där du arbetar för en god ekonomisk hushållning och förvaltar koncernens finanser på ett effektivt sätt. Du prognostiserar, analyserar och genomför riskbedömningar samt utför internkontroller. Som ledare skapar du engagemang med ett coachande förhållningssätt.

Med god pedagogisk förmåga stöttar du chefer, tjänstepersoner och politiker i strategisk ekonomistyrning och tydliggör komplexa ekonomiska frågor och samband. Omvärldsbevakning och ett ständigt lärande är en självklar del för dig i ditt jobb för att kunna bidra till utveckling och förbättring på allra bästa sätt. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Stationeringsort är valfri i Luleå eller Överkalix med möjlighet till distansarbete.

Vi söker dig som har civilekonomexamen som grund och har en gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har kommunalekonomiska kunskaper och ledarerfarenhet. För att bli framgångsrik i rollen har du goda ledaregenskaper, är stabil, strukturerad, uthållig, strategisk med ett ekonomiskt sinne. Du uppskattar gott samarbete, är kommunikativ, har ett gott omdöme och är van vid att driva utvecklingsarbete. Vi förutsätter att du har goda datakunskaper och har lätt för att kommunicera både på svenska och engelska. Ett genuint intresse för att arbeta med ekonomi, ledarskap och ständiga förbättringar tror vi såklart att du också har.

Vi erbjuder en nyckelroll i ett värderingsstyrt företag där du får stor möjlighet att påverka Länstrafikens framtida utveckling. Vårt fokus framåt är att vara en viktig kugge i hjulet för att skapa en hållbar kollektivtrafik i Norrbotten och vara en del i att möjliggöra och attrahera fler att flytta till vårt län. Vårt mål är att erbjuda en hållbar kollektivtrafik med hög tillgänglighet, som är enkel att använda och har en hög status i samhället!

Visst låter det intressant!

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
Merja Kenttälä
rekryteringskonsult, Rätt rekrytering
telefon: 076-866 22 77

Mycket välkommen med din ansökan genom att registrera dig här: https://rattrekrytering.se/rekryteringar/ekonomichef-lanstrafiken senast den 9 november 2021.

Fler Notiser

Fler Notiser