Trafikstörningar: Hermelinsparken Information corona Väg 97 Boden-Luleå Linje 20
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Länstrafikens kundservice fungerar som beställningscentral för Region Norrbottens sjukresor i Norrbotten.

Boka sjukresa på tel. 020-96 00 96
Vi hjälper dig att hitta passande busstider till ditt vårdbesök. För sjukresor är det alltid billigaste färdsätt som gäller (buss, tåg eller egen bil). Vid medicinska skäl eller om det saknas allmänna kommunikationer där du bor, kan din sjukresa ske med taxi.

Sjukresa med Länstrafikens bussar
Väljer du Länstrafikens bussar köper du biljetten ombord på bussen. Om resekostnaden (enkel resa) överstiger 100 kr får du tillbaka hela beloppet av Region Norrbotten i samband med ditt sjukbesök. Har du långt till hållplatsen får du dessutom ersättning för anslutningsresan.

Sjukresa med Komfortbussen
Komfortbussarna är anpassade för patienter som ska på vårdbesök. De har hög komfort, är handikappanpassade samt är bemannade med personal som assisterar och servar resenärerna. Resan är gratis för sjukresenärer och förbokas på telefonnummer 020-96 00 96. Vid behov av anslutningstaxi beställer du den samtidigt. Även den är gratis.

Vi trafikerar tre sträckor med komfortbussar:

  • Linje 17 Arjeplog-Arvidsjaur-Piteå
  • Linje 18 Piteå-Sunderbyn
  • Linje 98 Haparanda-Umeå (se linje 20)

Tidtabeller

Sjukresa med taxi
Vid medicinska skäl, eller om det saknas allmänna kommunikationer där du bor, kan din sjukresa ske med taxi. För att Region Norrbotten ska ersätta resan måste du beställa den på telefon 020-96 00 96, senast två vardagar innan planerat besök (undantaget akuta resor). När du ska hem från vårdinrättningen avgör vårdpersonal om du får åka taxi och beställer i så fall din taxiresa.

Ange följande uppgifter:
– personnummer och telefonnummer
– datum och tid för ditt vårdbesök
– adressen där du ska hämtas och vart du ska åka
– eventuella hjälpmedel, t.ex. rollator eller rullstol

Komfortbussarna är tillgängliga även för övriga resenärer längs aktuella sträckor. Mer information och broschyr om sjukresor hittar du på www.norrbotten.se