Aktuellt
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Tillförordnad vd Länstrafiken Norrbotten

Foto buss 28 Luleå

Från och med 1 januari är Thomas Björk tillförordnad vd på Länstrafiken Norrbotten. Thomas har varit vd för bl a Coop Norrbotten, Modo Hockey, Plannja AB samt Norrbottens lantmän och driver idag sitt eget managementbolag.

Foto Thomas Björk

– Efter att ha arbetat i olika ledaruppdrag i 30 år blir nu kollektivtrafiken en ny utmaning. Jag ser fram emot att tillträda min nya roll på Länstrafiken och hoppas bidra till en positiv utveckling för kollektivtrafiken i Norrbotten, säger Thomas Björk.

I uppdraget kommer Thomas att verka som tillförordnad chef för Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten samt som tillförordnad vd för dess helägda dotterbolag Länstrafiken i Norrbotten AB samt dotterdotterbolagen Serviceresor i Norr AB och Bussgods i Norrbotten AB. I uppdraget ingår även att analysera verksamheten ur ett strukturellt och affärsmässigt perspektiv samt att på styrelsens uppdrag leda rekryteringsarbetet efter ordinarie chef/vd.

– Thomas har en bred erfarenhet av vd-arbete och styrelsens uppfattning är att han kommer att göra ett bra jobb som företrädare för bolaget. Vi önskar honom och hans medarbetare lycka till, säger styrelsens vice ordförande Lenita Ericson.

Rekryteringen startas upp efter årsskiftet och ordinarie chef/ vd beräknas vara på plats i slutet av sommaren 2019. Tidigare vd Kenneth Johansson lämnar Länstrafiken Norrbotten, efter totalt 7 år i bolaget, för rollen som teknisk chef inom Nässjö kommun.

Länstrafiken i Norrbotten AB ägs av Regionala kollektivtrafikmyndigheten (RKM) i Norrbotten. RKM är organiserat som ett kommunalförbund med Region Norrbotten och länets 14 kommuner som medlemmar.

 

Ev frågor besvaras av Lenita Ericson, styrelsens vice ordförande.
0920 – 45 30 00, [email protected]

Fler Notiser

Fler Notiser