Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Du kan köpa din biljett i appen och då få 10% rabatt mot ordinarie pris
När du köper en mobilbiljett via Länstrafikens app får du 10 procent rabatt mot ordinarie pris som du betalar ombord på bussen. I appen kan du betala din biljett med bankkort eller mot faktura men också söka resa och se tidtabeller. Mobilbiljetten gäller för ett urval av ressträckor i Norrbotten. Appen finns för nedladdning via AppStore och Google Play.

Så här köper du en mobilbiljett med appen
Att köpa biljetter via mobilen är både enkelt och smidigt. Appen kräver ingen webbregistrering och du kan komma igång direkt med några få klick var du än befinner dig. Du har alltid en aktuell tidtabell och egen biljett till hands i mobilen. Nedan följer en guide på hur du kommer igång.

  1. Ladda ner mobilappen
. Sök efter ”Länstrafiken i Norrbotten” i App Store eller Play Butik.
  2. Köp din biljett.
 Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett betalkort (VISA/MasterCard), Swish eller fakturatjänsten Klarna. Du aktiverar ditt betalsätt med några få uppgifter direkt i mobilen, därefter är det enkelt att betala med bankkort eller faktura. Senast använda betalsätt sparas som förval, men det är lätt att byta vid behov. Vid köp med kortbetalning måste CVC-kod anges vid varje köptillfälle. Om du är under 18 år och vill använda mobilbiljett behöver du få hjälp av en vuxen att koppla den till kort eller fakturatjänst innan du köper din första mobilbiljett.
  3. Res med din mobilbiljett
. Biljetten får du direkt i appen och där ser du hur länge den är giltig för resa och/eller övergång. Under giltighetstiden är mobilbiljetten grönfärgad och rörlig. Om biljetten är röd är den ogiltig. Vid eventuell biljettkontroll ber personalen om att få den QR-kod, alternativt den kontrollsiffra, som finns kopplad till biljetten. Biljetten måste köpas innan du går ombord på bussen.

Mobilappen
Surfar du med någon av följande mobiler kan du hämta appen direkt.
iPhone
Android