Trafikstörningar: Hermelinsparken Information corona Väg 97 Boden-Luleå Linje 20
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Så här köper du en mobilbiljett med appen

  1. Ladda ner mobilappen. Sök efter ”Länstrafiken i Norrbotten” i App Store eller GooglePlay.
  2. Köp din biljett. Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett betalkort (VISA/MasterCard), Swish eller fakturatjänsten Klarna. Du aktiverar ditt betalsätt med några få uppgifter direkt i mobilen, därefter är det enkelt att betala med bankkort eller faktura. Senast använda betalsätt sparas som förval, men det är lätt att byta vid behov. Vid köp med kortbetalning måste CVC-kod anges vid varje köptillfälle. Om du är under 18 år och vill använda mobilbiljett behöver du få hjälp av en vuxen att koppla den till kort eller fakturatjänst innan du köper din första mobilbiljett.
  3. Res med din mobilbiljett. Biljetten får du direkt i appen och där ser du hur länge den är giltig för resa och/eller övergång. Under giltighetstiden är mobilbiljetten grönfärgad och rörlig. Om biljetten är röd är den ogiltig. Vid eventuell biljettkontroll ber personalen om att få den QR-kod, alternativt den kontrollsiffra, som finns kopplad till biljetten. Biljetten måste köpas innan du går ombord på bussen.

Så här gör du för att betala med Swish i appen:

  • I samband med köp välj ”Lägg till nytt betalsätt”. (Du måste sedan tidigare ha appen Swish nedladdad till mobilen)
  • Välj ”Swish” och tryck ”Slutför köp”.
  • Swish startas med mottagare och belopp färdigskrivet. Tryck på blå knapp ”Betala”. Bank ID startas automatiskt för signering av köp.
  • Överflyttning till Länstrafikens app sker automatiskt och biljetten visas så snart betalning är slutförd.
  • KLART! Nu kan du swisha dig fram i kollektivtrafiken!

Instruktioner swish i app