Trafikstörningar: Linje 20 Linje 46 Linje 266
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

För att få fram priset på en resa använder du enklast Reseplaneraren. Skriv in avreseort och resmål, så får du svar på allt som rör din resa; biljettpris, avrese- och ankomsttid på vald resrutt samt eventuella bussbyten. Du kan inte betala din resa ombord med kontanter. Däremot går det bra att betala med kontokort.

Prislistor

Vill du hellre se våra prislistor finns de under denna länk. Välj mellan listor som visar priser på angivna sträckor mellan orter och listor som visar priser på ressträckor angivna i kilometer.

Prislistor

Webbutik

Laddningen av kortet finns tillgängligt på bussen inom 24 timmar. Därefter överförs pengarna eller perioden till kortet genom att man håller kortet ca 5 sekunder mot läsaren i bussen, tills det piper och den gröna lampan tänds.

Ska du köpa produkter till LLT (Luleå Lokaltrafik) gå till deras webbsida: http://www.llt.lulea.se

Frågor kontakta Länstrafiken!

Till butiken

Busskort

Som bussresenär behöver du endast ett busskort för resor med läns- och tätortstrafik i Norrbotten. Kortet är avgiftsfritt. Du skaffar och laddar kortet på närmaste busstation eller ombord på bussen.

Registrera ditt busskort så har du möjlighet att spärra det om du tappar bort det.

Läs merRegistrera

Biljett i appen

När du köper din biljett i mobilen via Länstrafikens app får du 10 procent rabatt på ordinarie pris. Att köpa biljetter via mobilen är både enkelt och smidigt. Appen kräver ingen webbregistrering och du kan komma igång direkt.

Ladda ner mobilappen
 genom att söka efter ”Länstrafiken i Norrbotten” i App Store eller Play Butiken.

Läs mer

Norrlandskusten/Expressplus

På Norrlandskustens expressbussar mellan Umeå och Haparanda finns en särskild avdelning som kallas ExpressPlus. Denna avdelning har större och bekvämare säten, samt gott om benutrymme.
I priset ingår även kaffe och smörgås/kaka som tilltugg under resans gång, dagstidning samt hörlurar till bussens stereoanläggning.

Läs mer

Betala på bussen

Våra bussar är kontantfria men det går utmärkt att betala med kort på bussen eller köpa biljett på busstationen. Giltiga kontokort är: Visa, Mastercard, Eurocard. För Maestro och Visa electron gäller endast onlineköp.

Läs mer om att betala på bussen

Quickomaten

Länstrafiken har 5 stycken Quickomater på Luleå Busstation, Luleå tekniska universitet, Sunderby Sjukhus, Boden Medborgarplatsen och Piteå Busstation.

Mer info om Quickomaten

Olika åldrar - olika biljetter

Köp rätt biljett till rätt pris – vi har priser för barn, skolungdom, ungdom, vuxen och seniorer. Biljetten betalar du direkt på bussen med kort. Du kan också köpa din biljett på busstationen

Läs mer

Störningsinformation i mobilen

Fyll i ditt telefonnummer samt klicka på de turer du vill ha störningsinformation om via SMS.
Sidan sparar dina val automatiskt så du behöver inte göra något mer. Vi använder cookies för att sidan ska komma ihåg vad du valt om du behöver göra ändringar nästa gång du besöker sidan.

Registrera

Bagage på bussen

Ett handbagage (40x30x30 cm) eller en resväska, ett par skidor/snowboard i fodral, en barnvagn eller rullstol/rullator, en ihopfällbar cykel får tas med utan avgift av en resenär.

En cykel får tas med utan avgift i mån av plats i godsutrymme och på genomgående tur.

 

Läs mer

Swish – nytt betalsätt i appen

Nu kan du swisha dig fram i kollektivtrafiken!

Läs mer

Undvik starka dofter

Undvik att använda parfym, rakvatten och andra starka dofter som kan orsaka besvär för allergiker och andra resenärer när du åker buss.