Aktuellt
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Ny vd för Länstrafiken i Norrbotten

 

Pressinfo den 18 april 2019

Ny vd för Länstrafiken i Norrbotten

Vid gårdagens styrelsemöte i Länstrafiken i Norrbotten utsågs Mats Aspemo, Leksand till vd för Länstrafiken. Han utsågs även till vd i dotterbolagen Bussgods i Norrbotten och Serviceresor i Norr samt till myndighetschef för Regionala kollektivtrafikmyndigheten.

Mats Aspemo

Mats kommer närmast från en tjänst som vd för Dalafrakt. Han har dessförinnan haft tjänster bland annat som vice vd för Ejendals i Leksand, vd i Urho Viljanmaa Oy (Jalas), vd för Leksands IF Ishockey samt jobbat som redovisningschef för LKAB Malmberget.

Mats, med rötterna i Norrbotten, kommer att lämna Dalarna för att flytta åter till Norrbotten i samband med att han tillträder den nya tjänsten.

Vi är mycket glada att vi har kunnat knyta Mats, med sin gedigna bakgrund, till den här viktiga tjänsten för utvecklingen av kollektivtrafiken i länet. Extra roligt också att det är en ”hemvändarfamilj” som vi välkomnar åter till länet, säger Lenita Ericson, styrelsens vice ordförande.

Tillträdet till den nya tjänsten kommer att ske i slutet av augusti, då han efterträder nuvarande tillförordnad vd Thomas Björk, som då har slutfört sitt uppdrag.

 

För mer info kontakta:
Lenita Ericson, vice styrelseordförande i Länstrafiken, 072-725 10 24
Anders Öberg, ordförande Regionala Kollektivtrafikmyndigheten, 070-609 35 63
Mats Aspemo, 070-324 82 82

Länstrafiken i Norrbotten AB ägs av Regionala kollektivtrafikmyndigheten (RKM) i Norrbotten. RKM är organiserat som ett kommunalförbund med Region Norrbotten och länets 14 kommuner som medlemmar.

Fler Notiser

Fler Notiser