Trafikstörningar: Linje 20 Linje 21 Linje 29 Linje 32 Linje 44 Linje 54 Linje 220 Linje 242 Linje 260 Linje 265
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Mindre sällskapsdjur som kan hållas i knä, placerad i väska/korg får av resenär tas med utan avgift. Maxmått på buren 45 x 35 x 20 cm.
Om du är i behov av ledarhund eller certifierad signalhund har du alltid rätt att ta med dig hunden ombord utan avgift. Detta gäller även om det redan finns en hund eller annat husdjur ombord.
För större sällskapsdjur betalas barnbiljett för resan och för djur tillåts endast enkelbiljett.
Mindre djur i väska/korg får placeras på ledig sittplats, på skyddande underlag. Resenär har alltid företräde till sittplats.
Större djur ska färdas på golvet och hållas kopplade.
Resenär med pälsdjur ska gå ombord i bussen genom mittdörren, där sådan finns, så att pälsdjuret endast vistas i bakre eller övre delen av fordonet.

På linje 17, 18, 23, 28, 29, 30, 97 samt komfortbussturerna linje 98 är det inte tillåtet att ta med sig pälsdjur i passagerarutrymmet. Undantaget ledarhund på linje 23, 28, 29, 30 och 97.
Det är ej är tillåtet att ta med djur på de efterfrågestyrda bussturerna.

Relaterade Frågor:Bälteskuddar

På våra bussar finns det att låna bälteskuddar som är till för lite äldre barn. Reser du med liten bebis bör du ta med dig eget babyskydd för att kunna spänna fast på bussätet.

Att resa med barnvagn

När du reser med Länstrafiken  finns det två olika typer av busssar, och detta skiljer sig åt mellan olika linjer och turer.

På låggolvade bussar kan barnvagnen tas med in på bussen på anvisad yta, i mån av plats.

På höggolvade bussar måste barnvagnen lastas in i bagageutrymmet, de får inte förvaras på rullstolsplatsen. Reser du med liten bebis bör du ta med dig eget babyskydd för att kunna spänna fast på bussätet.

 

 

Gäller Interrail på Länstrafikens bussar?

Ja, men enbart på sträckan Haparanda-Luleå.

Får man dricka alkoholhaltiga drycker på bussen?

Det är inte heller tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker i bussen. Tänk på att starka dofter som exempelvis parfym och rakvatten kan vara störande för allergiker och andra medresenärer.

Är rökning tillåten på bussen?

Rökning är förbjuden ombord på Länstrafikens bussar.

Det är även förbjudet att röka i anslutning till bussen och på busshållplatsen samt vid entré till busstationen.

Läs mer här: https://ltnbd.se/rokning-forbjuden/

Är det tillåtet att äta mat ombord på bussen?

Av hänsyn till dina medresenärer är det inte tillåtet att ta ombord och äta stekt/grillad mat. Det är heller inte tillåtet att med sig mat som kan droppa på säten eller inredning.

Måste man spara biljetten?

Biljettkontroller genomförs slumpmässigt på Länstrafikens bussar. Spara därför alltid biljetten under hela resan. Saknas biljett, eller om biljetten är ogiltig, ska resenären betala en tilläggsavgift på 600 kr.

Fler frågor och svar