Trafikstörningar: Linje 43
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Många resenärer får allergiska besvär av pälsdjur. Sällskapsdjur ska därför förvaras i egen korg, bur eller annat godkänt emballage.

Bussföraren kan ge tillåtelse att djuret får färdas tillsammans med resenären, om det kan ske utan olägenhet för övriga passagerare. Normalt anvisas passagerare med djur till den bakre delen av bussen.

Mindre djur som kan hållas i knä, placerad i väska/korg får av resenär tas med utan avgift. Maxmått på buren 45x35x20 cm.

Om du är i behov av ledarhund eller certifierad signalhund har du alltid rätt att ta med dig hunden ombord utan avgift. Detta gäller även om det redan finns en hund eller annat husdjur ombord.

För övriga djur betalas barnbiljett för resan och för djur tillåts endast enkelbiljett.

Mindre djur i väska/korg får placeras på ledig sittplats, på skyddande underlag. Resenär har alltid företräde till sittplats. Större djur ska färdas på golvet.  Resenär med pälsdjur ska gå ombord i bussen genom mittdörren, där sådan finns, så att pälsdjuret endast vistas i bakre eller övre delen av fordonet.

På linje 17, 18, 23, 28, 29, 30, 97 samt komfortbussturerna linje 98 är det inte tillåtet att ta med sig pälsdjur i passagerarutrymmet. Undantaget ledarhund på linje 23, 28, 29, 30.97

Relaterade Frågor:Får man dricka alkoholhaltiga drycker på bussen?

Det är inte heller tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker i bussen. Tänk på att starka dofter som exempelvis parfym och rakvatten kan vara störande för allergiker och andra medresenärer.

Är rökning tillåten på bussen?

Rökning är förbjuden ombord på Länstrafikens bussar. Undvik också att röka i närheten av bussen eftersom rök lätt dras in i bussens resenärsutrymme.

Är det tillåtet att äta mat ombord på bussen?

Av hänsyn till dina medresenärer är det inte tillåtet att ta ombord och äta stekt/grillad mat. Det är heller inte tillåtet att med sig mat som kan droppa på säten eller inredning.

Måste man spara biljetten?

Biljettkontroller genomförs slumpmässigt på Länstrafikens bussar. Spara därför alltid biljetten under hela resan. Saknas biljett, eller om biljetten är ogiltig, ska resenären betala en tilläggsavgift på 600 kr.

Fler frågor och svar