Trafikstörningar: Linje 20 Linje 21 Linje 29 Linje 32 Linje 44 Linje 54 Linje 220 Linje 242 Linje 260 Linje 265
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Ett handbagage (40x30x30 cm) eller en resväska, ett par skidor/snowboard i fodral, en barnvagn eller rullstol/rullator, en ihopfällbar cykel får tas med utan avgift av en resenär. Bagaget får tas med i bussens passagerarutrymme endast till den storlek, vikt och omfång som bussens bagagehyllor medger. I övrigt skall bagage/resgods förvaras i bussens bagageutrymme.
Bussens mittgång ska av säkerhetsskäl hållas fri från bagage och annat gods. Ansvaret för bagage/resgods ligger hos resenären. Bagaget skall tydligt märkas med namn, adress och telefonnummer. Om gods skadas i bagageutrymmet eller om det blir stulet skall ärendet anmälas till den egna hemförsäkringen. Länstrafiken ersätter ej förlorat eller stulet bagage.

  • Bagage med brandfarligt eller explosivt innehåll får inte tas med ombord.
  • Övrigt resgods får tas med i mån av plats och mot ordinarie godstaxa

Cykel på bussen

En cykel får tas med utan avgift i mån av plats i godsutrymme och på genomgående tur. När resan innefattar bussbyte eller det inte finns utrymme kan cykeln skickas mot avgift som Bussgods i det fall Bussgods erbjuds. Cykel som tas med i godsrum ska vara väl emballerad för att inte skadas eller skada annat gods.

  • Hopfällbar cykel/vikcykel räknas som handbagage när den är ihopfälld och får tas med ombord på bussen i mån av plats, utan avgift. Cykeln ska vara förpackad i transportväska.
  • Cyklar kan inte tas med på linje 100, Norrlandskusten Express, linje 98, Komfortbussen, på Ybuss (linje 100) eller på bussar i stadstrafik.

Rullstol på bussen

En rullstol/rullator får tas med utan avgift av en resenär på genomgående tur. Bagaget får tas med i bussens passagerarutrymme endast till den storlek, vikt och omfång som bussens bagagehyllor medger. I övrigt skall bagage/resgods förvaras i bussens bagageutrymme.
Rullstolsplats i bussen – Alla stomlinjer har en rullstolsplats där rullstolen går att spänna fast under färd.

Bagage till fjälls

Tänk vad enkelt och bekvämt det är med bussen! Bagaget som du inte vill bära med dig på fjällvandringen tar bussföraren hand om. Bussföraren kör det sedan till den plats ni kommer överens om. Visst vore det lyxigt med rena kläder vid vandringens slut? Vill du veta mer om Bussgods? Kontakta föraren eller fjällstationen.

Pris: 135kr/kolli

Relaterade Frågor:Bälteskuddar

På våra bussar finns det att låna bälteskuddar som är till för lite äldre barn. Reser du med liten bebis bör du ta med dig eget babyskydd för att kunna spänna fast på bussätet.

Att resa med barnvagn

När du reser med Länstrafiken  finns det två olika typer av busssar, och detta skiljer sig åt mellan olika linjer och turer.

På låggolvade bussar kan barnvagnen tas med in på bussen på anvisad yta, i mån av plats.

På höggolvade bussar måste barnvagnen lastas in i bagageutrymmet, de får inte förvaras på rullstolsplatsen. Reser du med liten bebis bör du ta med dig eget babyskydd för att kunna spänna fast på bussätet.

 

 

Gäller Interrail på Länstrafikens bussar?

Ja, men enbart på sträckan Haparanda-Luleå.

Får man dricka alkoholhaltiga drycker på bussen?

Det är inte heller tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker i bussen. Tänk på att starka dofter som exempelvis parfym och rakvatten kan vara störande för allergiker och andra medresenärer.

Är rökning tillåten på bussen?

Rökning är förbjuden ombord på Länstrafikens bussar.

Det är även förbjudet att röka i anslutning till bussen och på busshållplatsen samt vid entré till busstationen.

Läs mer här: https://ltnbd.se/rokning-forbjuden/

Är det tillåtet att äta mat ombord på bussen?

Av hänsyn till dina medresenärer är det inte tillåtet att ta ombord och äta stekt/grillad mat. Det är heller inte tillåtet att med sig mat som kan droppa på säten eller inredning.

Måste man spara biljetten?

Biljettkontroller genomförs slumpmässigt på Länstrafikens bussar. Spara därför alltid biljetten under hela resan. Saknas biljett, eller om biljetten är ogiltig, ska resenären betala en tilläggsavgift på 600 kr.

Fler frågor och svar