Trafikstörningar: Linje 20
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

 

  • Ett handbagage (40x30x30 cm) eller en resväska, ett par skidor/snowboard i fodral, en barnvagn eller rullstol/rullator får tas med utan avgift av en resenär. Bagaget får tas med i bussens passagerarutrymme endast till den storlek, vikt och omfång som bussens bagagehyllor medger. I övrigt skall bagage/resgods förvaras i bussens bagageutrymme. Bussens mittgång ska av säkerhetsskäl hållas fri från bagage och annat gods. Ansvaret för bagage/resgods ligger hos resenären. Bagaget skall tydligt märkas med namn, adress och telefonnummer.Om gods skadas i bagageutrymmet eller om det blir stulet skall ärendet anmälas till den egna hemförsäkringen.
  • Bagage med brandfarligt eller explosivt innehåll får inte tas med ombord.
  • Övrigt resgods får tas med i mån av plats och mot ordinarie godstaxa

 

Cykel får tas med av resenär i mån av plats i godsutrymme och på genomgående tur. Priset för att ta med cykel är 50 kr (med undantag för skolelever som ska använda cykel i skolans arbete). När resan innefattar bussbyte eller det inte finns utrymme skall cykeln skickas som Bussgods. Cykel som tas med i godsrum ska vara väl emballerad för att inte skada eller skada annat gods.

  • Cyklar kan inte tas med på expressbussarna på Norrlandskusten ex linje 98,100 och på Ybuss (linje 100) samt bussar i stadstrafik.
  • Hopfällbar cykel/vikcykel räknas som handbagage när den är hopfälld och får tas med ombord på bussen i mån av plats, utan avgift.

Bagage till fjälls

Tänk vad enkelt och bekvämt det är med bussen! Bagaget som du inte vill bära med dig på fjällvandringen tar bussföraren hand om. Bussföraren kör det sedan till den plats ni kommer överens om. Visst vore det lyxigt med rena kläder vid vandringens slut? Vill du veta mer om Bussgods? Kontakta föraren eller fjällstationen.

Pris: 135kr/kolli

Relaterade Frågor:Får man dricka alkoholhaltiga drycker på bussen?

Det är inte heller tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker i bussen. Tänk på att starka dofter som exempelvis parfym och rakvatten kan vara störande för allergiker och andra medresenärer.

Är rökning tillåten på bussen?

Rökning är förbjuden ombord på Länstrafikens bussar. Undvik också att röka i närheten av bussen eftersom rök lätt dras in i bussens resenärsutrymme.

Är det tillåtet att äta mat ombord på bussen?

Av hänsyn till dina medresenärer är det inte tillåtet att ta ombord och äta stekt/grillad mat. Det är heller inte tillåtet att med sig mat som kan droppa på säten eller inredning.

Måste man spara biljetten?

Biljettkontroller genomförs slumpmässigt på Länstrafikens bussar. Spara därför alltid biljetten under hela resan. Saknas biljett, eller om biljetten är ogiltig, ska resenären betala en tilläggsavgift på 600 kr.

Fler frågor och svar