Trafikstörningar: Linje 20 Linje 46
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

 

  • Handbagage eller en resväska får tas med i bussens passagerarutrymme endast till den storlek, vikt och omfång som bussens bagagehyllor medger. Övrigt bagage förvaras i  bussens bagageutrymme.
  • Skidor/snowboard i fodral, förvaras i bussens bagageutrymme.
  • Cykel får tas med om plats i bagageutrymme och/eller speciella anordningar för transport av den finns. Avgift 50 kr per cykel och restillfälle, med undantag för skolelever som ska använda cykel i skolans arbete. På linje 100 Haparanda – Umeå får cyklar inte tas med.
  • Dragpulka Samma regler som ovan gäller.
  • Rullstol får tas med utan avgift.
  • Barnvagn får tas med utan avgift.
  • Övrigt resgods får tas med i mån av plats och mot ordinarie godstaxa.

Bussens mittgång ska av säkerhetsskäl hållas fri från bagage och annat gods. Ansvaret för bagage/resgods ligger hos resenären. Märk ditt bagage tydligt med namn, adress och telefonnummer. Bagagelappar finns hos föraren och på busstationen.

 

Bagage till fjälls

Tänk vad enkelt och bekvämt det är med bussen! Bagaget som du inte vill bära med dig på fjällvandringen tar bussföraren hand om. Bussföraren kör det sedan till den plats ni kommer överens om. Visst vore det lyxigt med rena kläder vid vandringens slut?Vill du veta mer om Bussgods? Kontakta föraren eller fjällstationen.

Pris: 135kr/kolli

Relaterade Frågor:Är rökning tillåten på bussen?

Rökning är förbjuden ombord på Länstrafikens bussar. Undvik också att röka i närheten av bussen eftersom rök lätt dras in i bussens resenärsutrymme. Det är inte heller tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker i bussen. Tänk på att starka dofter som exempelvis parfym och rakvatten kan vara störande för allergiker och andra medresenärer.

Är det tillåtet att äta mat ombord på bussen?

Av hänsyn till dina medresenärer är det inte tillåtet att ta ombord och äta stekt/grillad mat. Det är heller inte tillåtet att med sig mat som kan droppa på säten eller inredning.

Måste man spara biljetten?

Biljettkontroller genomförs slumpmässigt på Länstrafikens bussar. Spara därför alltid biljetten under hela resan. Saknas biljett, eller om biljetten är ogiltig, ska resenären betala en tilläggsavgift på 600 kr.

Fler frågor och svar