Trafikstörningar: Linje 223
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Luleå kommun vill att fler ska välja bussen som färdmedel. Framförallt för de korta resorna. I kampanjen #Bussig Kompis får femton bilister gratis busskort för tre månader, allt för att upptäcka hur smidigt det är att färdas kollektivt.

I kampanjen som pågår mellan den 15 februari – 15 maj kommer Luleå Kommun tillsammans med Luleå Lokaltrafik och Länstrafiken Norrbotten att följa de uttagna i vardagen, dvs hur bussåkandet går, genom uppdateringar i sociala medier. – Det kommer tex att bli filmer som visar hur du åker buss och var du köper biljett. Ibland kan det vara små enkla saker som gör stor skillnad i val av transportmedel, säger Anna Kowal Lindbäck, marknadsansvarig på Luleå Lokaltrafik.

Inför kampanjen har redan inbitna bussresenärer fått möjlighet att nominera bilister till att testa bussen i tre månader och som tack för hjälpen belönas även de själva med busskort i tre månader. – Då tycker vi att du är en #Bussig Kompis och det ska premieras, säger Elisabeth Eriksson, marknadsansvarig Länstrafiken Norrbotten.

De femton bilisterna som är uttagna till #Bussigkompis förväntas bland annat att åka buss mer än hälften av sina resor till arbete/skola/vanligaste vardagsresa under perioden samt att fylla i en resedagbok och svara på en utvärderingsenkät före och efter kampanjen. – Förhoppningen är att vi får fler som väljer buss och genom utvärderingarna kan vi också se om det är en bestående beteendeförändring som uppstår hos dem som testar bussåkning, säger projektledare Helena Lindvall, Luleå kommun.

Läs mer om de nyblivna bussresenärerna på Luleå kommuns webbsida. https://www.lulea.se/bussigkompis


Fler möjligheter med Länstrafiken

Vi har busslinjer som passar alla önskemål.


Fler möjligheter med Länstrafiken

En bussresa bort

Nöjet är helt på vår sida. Det är en av anledningarna till att vi kör linje 223 mellan Luleå och Råneå på fredagar och lördagar.


En bussresa bort

Bussa till Ikea i Haparanda

Att åka buss till Ikea i Haparanda är både enkelt och smidigt.


Bussa till Ikea i Haparanda

Bussenkelt

Det ska vara enkelt att resa med oss.
Och det ska vara enkelt att köpa busskort.


Bussenkelt

Norrbottens unika upplevelser

I Norrbotten finns flera unika resmål. Du når dem med Länstrafikens bussar.


Norrbottens unika upplevelser

Res med oss till Lapporten

Du når ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar


Res med oss till Lapporten

Ta bussen till mormor i Jävre

Länstrafiken har busslinjer som tar dig längre än stadsgränserna.


Ta bussen till mormor i Jävre