Trafikstörningar: Linje 44 Linje 91
Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Kirunafestivalen har dragit Sveriges bästa artister till norra Sverige i över ett decennium. I år kommer bland annat Tove Styrke, Darin och Millencolin att uppträda. Förutom musiken arrangeras också aktiviteter som brännbollsturnering, tivoli och barnteater.

Den 28 juni drar festivalen igång, och pågår till söndagen den 1 juli. Men vilka spelningar får man absolut inte missa då, på årets Kirunafestival? Vi frågade festivalgeneral Alex Olofsson vad han tyckte.

– Jag är gammal punkrockare så personligen ser jag jättemycket fram emot att Millencolin ska spela. Men vi har ett väldigt brett program i år och jag tror nog det finns något för alla. Vi tror att Hov1 kommer dra en stor publik bland ungdomarna. Tove Styrke är också en jätterolig bokning. Hon är verkligen en supertalang. Om alla stjärnor står i rätt linje kan hon gå väldigt långt. Sedan är vi glada att vi fått hit både Lena Philipsson och Sven-Ingvars, som är otroligt folkkära artister. Det kommer att uppskattas jättemycket av våra besökare.

Vilket är ditt bästa festivalminne?

–  Jag har varit på mycket festivaler men Hultsfredsfestivalen 2009 är en festival som sticker ut. Vi var ett stort gäng från Kiruna som åkte, vi hade precis gått ut gymnasiet och var i helt rätt ålder för att åka på den typen av festival. Dessutom var det otroligt bra artister och väder. Så jag säger Ice Cube på Hultsfred 2009. Det är ett minne som sticker ut.

Och ditt allra bästa festivaltips?

– Drick varannan vatten. Det är en superklyscha men det är ett jättebra tips. Alla festivaler är en chans att ha roligt, festa och umgås tillsammans, men det går illa när man har druckit för mycket alkohol. Så drick varannan vatten och ta hand om varandra. Då sparar man mycket onödigt drama och problem.

– Om du är ungdom, be mamma och pappa om en extra hundring för det kommer att behövas. Man har alltid för lite pengar när man går på festival när man är tonåring, säger Alex Olofsson.

Ta bussen till Kirunafestivalen! Aktuella tidtabeller och reseplanerare hittar du på https://ltnbd.se/tidtabeller/och https://ltnbd.se


Äntligen sommar!

Äntligen sommar! Sommar är lika med festivalsäsong, och du behöver inte dra hundra mil söderut för att komma åt den allra bästa musiken, för i Norrbotten anordnas inte mindre än sex festivaler i sommar!


Läs mer

Ta bussen till Tornedalen!

Låt dig inspireras till nästa bussresa i våra resereportage i sommar!


Ta bussen till Tornedalen!

Drömmen om en konsthall

Del två i Länstrafikens webbreportage tar dig vidare längs väg 99 fram till byn Risudden.


Drömmen om en konsthall

En upplevelse för alla sinnen

Läs den tredje och sista delen i Länstrafikens webbreportage här!


En upplevelse för alla sinnen

Bussa till Ikea i Haparanda

Att åka buss till Ikea i Haparanda är både enkelt och smidigt.


Bussa till Ikea i Haparanda

Helgtrafik

Under jul, nyår och trettondag gäller särskild helgtrafik. Mer info hittar du här.


Helgtrafik

Norrbottens unika upplevelser

I Norrbotten finns flera unika resmål. Du når dem med Länstrafikens bussar.


Norrbottens unika upplevelser

Res med oss till Lapporten

Du når ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar


Res med oss till Lapporten

På bussluff genom Norrbotten

De har känt varandra sedan barnsben och även spelat hockey tillsammans. Idén med att bussluffa under sommarlovet kom de på helt spontant.


På bussluff genom Norrbotten

Jokkmokks marknad

Jokkmokks 414:e marknad är i antågande 7-9 februari 2019.
Årets tema är Värme i kylan.


Jokkmokks marknad

Ta bussen till mormor i Jävre

Länstrafiken har busslinjer som tar dig längre än stadsgränserna.


Ta bussen till mormor i Jävre

Fler möjligheter med Länstrafiken

Vi har busslinjer som passar alla önskemål.


Fler möjligheter med Länstrafiken

En bussresa bort

Nöjet är helt på vår sida. Det är en av anledningarna till att vi kör linje 223 mellan Luleå och Råneå på fredagar och lördagar.


En bussresa bort

Bussenkelt

Det ska vara enkelt att resa med oss.
Och det ska vara enkelt att köpa busskort.


Bussenkelt

Ny utställning på Naturum Abisko

Ett dunigt fågelbo i ett soligt fönster, avgjutningar av rovdjurens tassar, och fjället som en plats som lockar både djur och människor. På Naturum Abisko öppnar en ny utställning i juni.


Reportage från Norrbotten

På tur med fjällinjens bussförare

Jan Hofmann är bussförare på linje 91 mellan Kiruna och Narvik. Det är en av Länstrafikens vackraste sträckor, men också en av de mer dramatiska, där kolonnkörning eller avstängda vägsträckor vintertid, hör till vardagen.


På tur med fjällinjens bussförare

Subventionerade busskort i Älvsbyn

För drygt tjugo år sedan införde Älvsbyns kommun subventionerade busskort för de studenter i kommunen som studerar i Fyrkanten-området. Det är ett koncept som fortfarande används.


Hela reportaget

Ta bussen till Kirunafestivalen!

Kirunafestivalen har dragit Sveriges bästa artister till norra Sverige i över ett decennium. I år kommer bland annat Tove Styrke, Darin och Millencolin att uppträda.


Ta bussen till Kirunafestivalen!

Femton bilister ger bussen en chans

I kampanjen #Bussig Kompis får femton bilister gratis busskort för tre månader, allt för att upptäcka hur smidigt det är att färdas kollektivt.


Ge bussen en chans