Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Res med oss till Lapporten

Du når ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar


Res med oss till Lapporten

Bussenkelt

Det ska vara enkelt att resa med oss.
Och det ska vara enkelt att köpa busskort.


Bussenkelt

Subventionerade busskort i Älvsbyn

För drygt tjugo år sedan införde Älvsbyns kommun subventionerade busskort för de studenter i kommunen som studerar i Fyrkanten-området. Det är ett koncept som fortfarande används.


Hela reportaget

Nya riktlinjer för ungdomskortet i Boden

Bodens kommun har beslutat att ungdomskortet endast kan användas för resor med Länstrafikens linje 28 efter kl. 19.00 vardagar. Ändringen för ungdomskortet införs från den 15 april 2020. De resenärer som tidigare rest med ungdomskortet på Länstrafikens linje 28 hänvisas nu till lokaltrafikens bussar.


Nya riktlinjer för ungdomskortet i Boden

Fjälllinjen

Vare sig du ska spana på norrsken i Abisko, vandra i nationalparkerna Padjelanta eller Sarek med utgångspunkt från Ritsem, eller utmana dig själv och nå högsta toppen på Kebnekaise, når du ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar. Se vår film om att resa med buss i den vackra fjällnaturen.


Se vår film här

Klurigt på resan

Nu är det dags, populära Länskrysset finns att hämta på busstationerna och utvalda busslinjer. Trevligt kryssande och bussåkande!


Läs tidningen här

Premiär för Haparandabanan

Torsdag 1 april är det premiär för persontågtrafik till Kalix och Haparanda. Vi säger lycka till Norrtåg och grattis till alla kollektivtrafikanter som nu kan åka Haparanda-Kalix-Boden-Luleå, både med buss och tåg. Mer info om trafikstart, tidtabeller och biljetter hittar du på Norrtågs hemsida.


www.norrtag.se/haparandabanan

Res flexibelt mellan Kalix och Haparanda

Du som reser ofta mellan Kalix och Haparanda kan nu köpa Pendlarkortet på sträckan. Med Pendlarkortet kan du resa fritt under 30 dagar mellan orterna med Länstrafikens bussar, Norrtåg och lokaltrafikens bussar i Kalix och Haparanda.


Läs mer om priser och villkor

Använd gärna Länstrafikens app


Köp din resa digitalt och i förväg. Med Länstrafikens app kan du planera din resa samt både köpa och blippa din biljett. Tack för att du tar ditt ansvar för att minska smittorisken, och tack för att du visar omtanke 
och hänsyn när du reser tillsammans. 🧡🚌


Köp biljetten i appen

Vi söker fler medarbetare

Länstrafiken genomgår sin viktigaste förändring. Vårt fokus framåt är att vara en viktig kugge i hjulet för att skapa en hållbar kollektivtrafik i Norrbotten och vara en del i att möjliggöra och attrahera fler att flytta till vårt län.
Just nu söker vi en ekonom till Överkalix. Vill du bli vår nya kollega?


Skicka in ansökan idag

Reskort tåg/buss för färdtjänstresenärer

För att ge färdtjänstresenärerna enkla och bra resealternativ, istället för taxi, har Tågprojektet/RKM Norrbotten tagit fram ett nytt resekort i samarbete med Kalix kommun och Haparanda stad samt Norrtåg och Länstrafiken Norrbotten.
Kortet innebär att färdtjänstresenären och en eventuell medföljare åker gratis på Länstrafikens bussar samt med Norrtåg inom Norrbottens län under en testperiod t o m 28 februari 2022.


Mer info om resekortet

Helgtrafik

Under jul, nyår och trettondag gäller särskild helgtrafik.
Julafton 24/12 och Nyårsafton 31/12 trafikeras som en lördag. Juldagen 25/12 är all trafik inställd förutom på linje 20, 23, 45 och 100 som trafikeras som en söndag. Nyårsdagen trafikeras som en söndag. Trettondagsafton 5/1 trafikeras om en vanlig dag medan Trettondagen 6/1 trafikeras som en söndag.

NATTBUSS linje 23/28 Boden – Luleå – Boden
Jul: Trafikeras ej 24-26/12. Nyårsafton 31/12: ordinarie trafik. Trettondagsafton/dagen: Trafikeras ej.

Linje 223, Luleå – Hällbacken – Bensbyn – Råneå
Jul: Julafton 24/12 trafikeras som en lördag. Ingen kvällsbuss 24-26/12. Nyårsafton: Kvällsbuss 223 till Råneå, obs ändrad tid. Avgår kl 00.30 från Luleå Busstation. Trettondagsafton/dagen: Ingen kvällsbuss.


Se alla tidtabeller här