Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Äntligen sommar! Sommar är lika med festivalsäsong, och du behöver inte dra hundra mil söderut för att komma åt den allra bästa musiken, för i Norrbotten anordnas inte mindre än sex festivaler i sommar! (Har vi glömt någon får du gärna tipsa oss ☺)

Här är listan på länets alla festivaler, från klassiska Festspelen i Piteå, som börjar nu på lördag, till coolaste (och nordligaste) Dansklacken på Dosan i Karesuando:

Festspelen i Piteå, 16-20 juni

Kirunafestivalen, 28 juni-1 juli

Luleå Hamnfestival, 4-7 juli 2018

Sommarfesten i Kalix, 14-22 juli

Piteå dansar och ler, 25-29 juli

Dansklacken på Dosan, 27-28 juli

Musikens Makt, Luleå, 17-18 augusti

Till de allra flesta festivaler kan du faktiskt färdas med buss! Här hittar du aktuella tidtabeller och reseplanerare.

 

Först ut av sommarens festivaler är Festspelen i Piteå, (16-20 juni) (http://www.festspelen.se), en klassisk festival inte bara när det gäller musiken, utan även en av de äldsta festivalerna i länet. Under fem dagar kan festivalbesökare lyssna på artister som Norrbotten Neo, nya stjärnan på pophimlen Hanna Järver, filmmusik-kompositören Stefan Nilsson med Erik Westbergs vokalensemble, och Ebbot Lundberg med Norrbotten Big Band. Till festspelen kan även de allra yngsta barnen följa med, för på söndagen är det Barnens festspel.

Anna-Carin Johansson, konstnärlig ledare, (tillsammans med Roger Norén) för Festspelen i Piteå, tipsar om konserterna hon själv absolut inte vill missa:

– Black Box på söndag kväll, där upptäcker du någonting nytt och det tycker jag är coolt. Jag tycker också Salut Salon är något man absolut inte ska missa. Det är Sverigepremiär och de drar fulla konserthus i Sydeuropa. Det är ett stort namn i Sydeuropa och det är svincoolt att de är här, tycker jag. Och så Ebbot, och Förklädd Gud med Spetz! Det blir spännande att se William Spetz i en annan kontext. Han har ju kört teveshow och Solsidan, men nu gör han ju någonting helt annat.

Vad är ditt allra bästa festivalminne?

– Mitt bästa, som var helt breathtaking, det var när jag var sjutton år och såg Chemical Brothers på Hultsfred. Det var coolt! Och de la Soul på Piteå dansar och ler, säger Anna-Carin.


På tur med fjällinjens bussförare

Jan Hofmann är bussförare på linje 91 mellan Kiruna och Narvik. Det är en av Länstrafikens vackraste sträckor, men också en av de mer dramatiska, där kolonnkörning eller avstängda vägsträckor vintertid, hör till vardagen.


På tur med fjällinjens bussförare

Subventionerade busskort i Älvsbyn

För drygt tjugo år sedan införde Älvsbyns kommun subventionerade busskort för de studenter i kommunen som studerar i Fyrkanten-området. Det är ett koncept som fortfarande används.


Hela reportaget

Äntligen sommar!

Äntligen sommar! Sommar är lika med festivalsäsong, och du behöver inte dra hundra mil söderut för att komma åt den allra bästa musiken, för i Norrbotten anordnas inte mindre än sex festivaler i sommar!


Läs mer

Drömmen om en konsthall

Del två i Länstrafikens webbreportage tar dig vidare längs väg 99 fram till byn Risudden.


Drömmen om en konsthall

Ta bussen till Tornedalen!

Låt dig inspireras till nästa bussresa i våra resereportage i sommar!


Ta bussen till Tornedalen!

En upplevelse för alla sinnen

Läs den tredje och sista delen i Länstrafikens webbreportage här!


En upplevelse för alla sinnen

På bussluff genom Norrbotten

De har känt varandra sedan barnsben och även spelat hockey tillsammans. Idén med att bussluffa under sommarlovet kom de på helt spontant.


På bussluff genom Norrbotten

Bussa till Ikea i Haparanda

Att åka buss till Ikea i Haparanda är både enkelt och smidigt.


Bussa till Ikea i Haparanda

Avstängning Haparandavägen

Tänk på att planera din resa och åka i god tid om du har en tid att passa. Har du ett bussbyte med kort bytestid, välj om möjligt en tidigare buss.


Mer information

Norrbottens unika upplevelser

I Norrbotten finns flera unika resmål. Du når dem med Länstrafikens bussar.


Norrbottens unika upplevelser

Res med oss till Lapporten

Du når ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar


Res med oss till Lapporten

Ny krysstidning

Nu är det dags, populära Länskrysset finns att hämta på busstationerna och utvalda busslinjer. Trevligt kryssande och bussåkande i sommar!


Läs tidningen här

Ta bussen till mormor i Jävre

Länstrafiken har busslinjer som tar dig längre än stadsgränserna.


Ta bussen till mormor i Jävre

Fjälllinjen

Vare sig du ska spana på norrsken i Abisko, vandra i nationalparkerna Padjelanta eller Sarek med utgångspunkt från Ritsem, eller utmana dig själv och nå högsta toppen på Kebnekaise, når du ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar. Se vår film om att resa med buss i den vackra fjällnaturen.


Se vår film här

Jokkmokks marknad

Jokkmokks 415:e marknad är i antågande 6-8 februari 2020.
Årets tema är Arktisk design.


Jokkmokks marknad

Fler möjligheter med Länstrafiken

Vi har busslinjer som passar alla önskemål.


Fler möjligheter med Länstrafiken

Påsktider

Påsktider innebär ägg, godis och familjetid ute i solen. Ta bussen till påskmyset.


Här hittar du info om påskhelgens busstider

Årets första krysstidning är här

Nu är det dags, populära Länskrysset finns att hämta på busstationerna och utvalda busslinjer. Trevligt kryssande och bussåkande!


Läs tidningen här

En bussresa bort

Nöjet är helt på vår sida. Det är en av anledningarna till att vi kör linje 223 mellan Luleå och Råneå på fredagar och lördagar.


En bussresa bort

Bussenkelt

Det ska vara enkelt att resa med oss.
Och det ska vara enkelt att köpa busskort.


Bussenkelt

Köp din bussbiljett i appen

Att åka buss är både enkelt och smidigt. Leta upp Länstrafiken Norrbotten på App Store eller Google Play. Appen kräver ingen registrering och du kan komma igång direkt med att söka resa, hitta tidtabeller och köpa biljett. Betala tryggt och enkelt i appen med Swish, bankkort eller Klarna.


Köp din bussbiljett i appen

Ny utställning på Naturum Abisko

Ett dunigt fågelbo i ett soligt fönster, avgjutningar av rovdjurens tassar, och fjället som en plats som lockar både djur och människor. På Naturum Abisko öppnar en ny utställning i juni.


Reportage från Norrbotten