Trafikinfo: Förseningar på linje 221 Hpl Hermelinsparken Luleå Linje 402, 406, 43, 44, 45, 47
Aktuellt
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Årets Sommarlovsbiljett blev en lyckad satsning

Sommarlovsbiljetten

Satsningen att erbjuda ungdomar i länets kommuner att åka gratis buss under sommarlovet blev mycket lyckad.
Ett utskick gick ut till omkring 15 500 ungdomar i länet varav cirka 8 000 nappade på erbjudandet och laddade ner appen eller ansökte om busskort.
Regeringen tog i våras beslut till förordningen om att skolungdomar från årskurs 6-9 i grundskolan och 1-2 i gymnasiet får möjlighet till fri kollektivtrafik under sommarlovet. Budgetpropositionen för 2018 bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet. Sommarlovsbiljetten är ett treårigt projekt vilket sträcker sig till och med sommarlovet 2020. Totalt i Sverige läggs 350 miljoner per år 2018-2020.

I Norrbotten genomfördes 125 000 resor i hela länet till ett biljettvärde av 3,2 miljoner kronor. Vilket betyder att varje ungdom åkt buss för i snitt 500 kronor denna sommar.

Sommarlovsbiljetten blev en fantastisk möjlighet för ungdomar att resa fritt både inom och utanför kommungränsen vilket bidrog till att resandet ökade i länet framförallt under festivalperioder och andra större evenemang. Detta är ett perfekt sätt för ungdomar att upptäcka nya platser både inom sin kommun och utanför kommungränsen.

Vi är mycket positiva till Sommarlovsbiljetten, ungdomarna är vår stora målgrupp och framtidens resenärer. Sommarlovsbiljetten är ett sätt för dem att upptäcka alla positiva fördelar med bussen, säger, Annika Glim, marknadsansvarig, Länstrafiken Norrbotten.

All hantering av Sommarlovsbiljetten i länet, vilket omfattar 14 kommuner hanterades av Länstrafiken. Sommarlovsbiljetten är ett treårigt projekt vilket sträcker sig till och med sommarlovet 2020.
Genom att ladda ner appen bidrog ungdomarna till att 96 kg plast sparades in på själva korten. Totalt antal sålda biljetter i appen var 124 700 stycken och 300 kort delades ut.

Ungdomar idag är mycket miljömedvetna och genom att åka kollektivt bidrar de tillsammans till en hållbarare framtid, säger Anna Kowal, marknad-och kommunikationschef, LLT.

För mer information kontakta:
Länstrafiken Norrbotten, Annika Glim, marknadsansvarig, tel 070-557 56 86.
LLT, Anna Kowal, marknad-och kommunikationschef, tel: 070-654 49 09.

 

Grabbar på bussluff

Bussluffarna Daniel och Jonathan passade på att åka runt i länet.
Läs mer om deras historia “På bussluff genom Norrbotten” >>

Fler Notiser

Fler Notiser