Aktuellt
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Vi har för närvarande störningar i trafiken på kuststräckan Umeå–Haparanda. Störningarna beror på fordonsbrist i kombination med chaufförsbrist, vilket har gjort att turer fått ställas in, ibland med kort varsel.

– Vi har hamnat i ett dåligt mellanläge där vi fasar ut en fordonspark och är på väg att få in en ny underleverantör med nya bussar. Vi förstår att det här skapar osäkerhet och irritation hos våra resenärer och beklagar det. Tyvärr finns ingen enkel och snabb lösning i dagsläget, men vi jobbar så hårt vi kan för att undvika att våra passagerare drabbas, säger Malin Fältmark, trafikchef.

Länstrafiken har på grund av en utdragen juridisk process inte kunnat sluta avtal med ny underleverantör, det vill säga ett eller flera bussbolag som ska köra bussarna på uppdrag åt Länstrafiken. Det har lett till att hårt nyttjade fordon utsatts för onormalt slitage och därför av säkerhetsskäl måste tas ur trafik oftare, för att servas.

– Detta i kombination med att hela branschen har svårt att rekrytera chaufförer gör att vi har hamnat i ett tillfälligt men onormalt dåligt läge. Resenärerna ska kunna lita på att bussen kommer och att de kommer fram säkert och bekvämt. Det är våra självklara mål, säger Ingela Karlsson, tf VD.

Nytt avtal med ny leverantör och nya fordon finns på plats den 1 april 2023. Till dess försöker Länstrafiken lösa uppkomna problem i dialog med nuvarande leverantör, Transdev.

I december sker en inplanerad förändring i tidtabellen med något färre turer. Det kommer att frigöra både fordon och chaufförer till resterande turer. Vår förhoppning är att det kan förbättra läget.

Om du har påverkats av störningarna och vill framföra ersättningskrav, klagomål eller andra synpunkter är du välkommen att kontakta oss: https://ltnbd.se/kontakt/

 


 

Länk till FAQ – Här har vi sammanställt de frågor du som resenär kan tänkas ha inför eller under din resa med Norrlandskusten >>

 


Störningar i kusttrafiken

Vi har för närvarande störningar i trafiken på kuststräckan Umeå–Haparanda. Störningarna beror på fordonsbrist i kombination med chaufförsbrist, vilket har gjort att turer fått ställas in, ibland med kort varsel.


Störningar i kusttrafiken

Påsktider

Påsktider innebär ägg, godis och familjetid ute i solen.


Här hittar du info om påskhelgens busstider

Smygpremiär för nya Norrlandskusten

Nedräkningen har börjat tills nya och fräscha bussar rullar längs med Norrlandskusten. Den 1 april kliver Connect Bus in som trafikföretag och under helgen fick chaufförer och representanter från Länstrafiken en visning av bussarna.


Pressmeddelande

Glömt något på bussen?

Om du glömt något på bussen, kontakta trafikföretaget som kör på linjen du åkte med.


Telefonnummer trafikföretag

Ta Flygbilen till Luleå Airport eller Arvidsjaurs Flygplats

Vi kör dig till/från Haparanda, Hedenäset, Jokkmokk, Kalix, Sangis, Seskarö, Töre, Vuollerim, Älvsbyn, Överkalix och Övertorneå.


Boka Flygbilen

FAQ Norrlandskusten

Här har vi sammanställt de frågor du som resenär kan tänkas ha inför eller under din resa med Norrlandskusten.


FAQ Norrlandskusten

Anpassningar i busstidtabell efter synpunkter

Efter aviserade tidtabellsförändringar på Norrlandskusten har resenärer reagerat. Nu görs anpassningar i den nya tidtabellen som kommer att gälla från måndagen den 12 december.


Ny anpassad tidtabell linje 11

Tidtabellsskifte söndag 11 december

Viktigt är, att du själv kollar just din busslinje och vilka tider som gäller fr o m söndag 11 december.


Nya tidtabeller fr o m 11 dec

Ungdomskort Boden

För dig som är 7 år till och med 19 år. Res inom Boden kommun både med lokaltrafiken och Länstrafiken.


Ungdomskort Boden

Tidtabellsförändringar Norrlandskusten

Mest påverkas sträckan mellan Haparanda och Luleå, där turerna blir färre under både vardag och helg.


Tidtabellsförändringar Norrlandskusten

Klurigt på resan

Nu är det dags, populära Länskrysset finns att hämta på busstationerna och utvalda busslinjer. Trevligt kryssande och bussåkande!


Läs tidningen här

Närtrafik i Haparanda

Nästa år startar en ny efterfrågestyrd tur som trafikerar sträckan Lappträsk–Kärrbäck–Tossa–Keräsjoki


Tidtabell linje 980

Biogas Boden–Luleå

Direktionen för RKM Norrbotten har vid sitt senaste möte fattat beslut att upphandla biogas för Länstrafikens bussar på sträckan Luleå–Boden.


Pressmeddelande

Ladda busskortet i webbshop

Skapa en användare och registrera in ditt busskortsnummer, sen kan du ladda kortet med rabattresor, periodkort och reskassa.


Webbshop

Skolkort

Kortet gäller för högst fyra resor dagligen på angiven ressträcka under läsåret (gäller även på Norrtåg inom länet på den ressträcka som anges). Kortet gäller ej under jul- och sommarlov.


Information skolkort

Blippa biljetten med mobilen

Köp din resa digitalt och i förväg. Ladda hem Länstrafikens app, se alla busstider och köp biljett. Betala tryggt och enkelt med Swish, bankkort eller Klarna. Obs, aktivera INTE biljetten förrän strax innan du ska kliva ombord på bussen.


Köp biljetten i appen

Sommar i fjällen

Vare sig du ska spana på norrsken, vandra i nationalparker, eller utmana dig själv och nå högsta toppen, når du ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar.


Fjällinjer år 2022

Linje 93

Från maj 2022 trafikerar inte längre Länstrafiken linje 93: Gällivare – Kebnats – Stora Sjöfallet – Ritsem.
För info om resor på denna sträcka fr o m 1/5 2022 vänligen kontakta Falcks Omnibus.


Kontakt Falcks Omnibus

Res flexibelt mellan Kalix och Haparanda

Du som reser ofta mellan Kalix och Haparanda kan nu köpa Pendlarkortet på sträckan. Med Pendlarkortet kan du resa fritt under 30 dagar mellan orterna med Länstrafikens bussar, Norrtåg och lokaltrafikens bussar i Kalix och Haparanda.


Priser och resevillkor