Hoppa till innehållet
Aktuellt
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter
Ingela Karlsson och Jonas Kempe framför en Norrlandskustenbuss
Ingela Karlsson, tf vd Länstrafiken Norrbotten och Jonas Kempe, vd Connect Bus framför en Norrlandskustenbuss

 

Nedräkningen har börjat tills nya och fräscha bussar rullar längs med Norrlandskusten. Den 1 april kliver Connect Bus Söne AB in som trafikföretag och under helgen fick chaufförer och representanter från Länstrafiken en visning av bussarna.

– Det känns bra att vi redan från start lär känna varandra för att uppnå det vi alla vill nå, att ge våra resenärer den bästa hela-resan-upplevelsen, säger Helena Öhlund, ordförande för direktionen RKM i Norrbotten.

Norrlandskusten är en av Norrlands största busslinjer som sträcker sig från Umeå till Haparanda och som drivs gemensamt av Länstrafiken i Västerbotten och Länstrafiken Norrbotten. Det är en stor variation av resor längs med sträckan med allt från dagliga arbets- eller studiependling till sjukresor.

– Vi är glada att vi nu har en långsiktig operatör på plats där vi tillsammans kan vidareutveckla vårt erbjudande längs med kusten, Ingela Karlsson, tf vd Länstrafiken i Norrbotten.

Connect Bus Söne AB ingår i koncernen Connect Bus och är väl etablerat på kollektivtrafikmarknaden i andra delar av landet. Huvudorten är idag Göteborg där de bedriver kollektivtrafik bland annat på uppdrag av Västtrafik, Länstrafiken i Örebro och Kalmar Länstrafik.

– Det känns hedrande att ha fått förtroendet från Länstrafiken i Norrbotten och Västerbotten att driva denna väldigt unika trafik, som knyter ihop stora delar av Norrlandskusten. Med nya fordon och tillsammans med alla medarbetare inom Connect Bus ska vi göra allt vi kan för att leverera en pålitlig och attraktiv trafik till alla resenärer, Jonas Kempe, vd Connect Bus.


Norrlandskusten är ett samarbete mellan Länstrafiken Norrbotten och Länstrafiken Västerbotten tillsammans med trafikföretaget Connect Bus som kör bussarna. Varje år kör bussarna cirka 2 400 turer från Haparanda till Umeå och tillbaka. Varje dag kliver ungefär 1 700 personer på bussarna från någon av alla 137 hållplatser längs med Norrlandskusten.


För mer information kontakta:

Ingela Karlsson
tf vd, Länstrafiken Norrbotten
tel: 0926-756 93, e-post: [email protected]

Helena Öhlund
ordförande för direktionen RKM Norrbotten
tel: 070-328 61 48, e-post: [email protected]

Irene Svänson
vice vd, Connect Bus Group
tel: 070-814 50 73 , e-post: [email protected]

Harriet Söder
vd, Länstrafiken Västerbotten
tel: 0950-239 24, e-post: [email protected]