Aktuellt
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

PRESSMEDDELANDE

Biogas på sträckan Boden–Luleå

Direktionen för den Regionala kollektivtrafikmyndigheten (RKM) i Norrbotten har vid sitt senaste möte den 25 oktober fattat beslut att upphandla biogas för Länstrafikens bussar på sträckan Luleå–Boden. Upphandlingsarbete pågår och planerad trafikstart är juni 2024.

– Jag är jättenöjd med beslutet och det är roligt att en enad direktion visar att vi är med och bidrar till den gröna omställning som pågår i regionen. Genom detta beslut tar vi steget närmare att vara fossilfria till 2030, vilket är vårt övergripande mål gällande miljön för regionens kollektivtrafik, säger Anders Öberg, ordförande för direktionen i RKM Norrbotten.

Länstrafikens ägare RKM Norrbotten har som uppdrag att uppdatera Trafikförsörjningsprogrammet, vilket är det styrande dokumentet för kollektivtrafiken i länet. Programmet ska stödja den regionala utvecklingsstrategin (RUS) och andra övergripande samhälls- och miljömål.

– Ska vi vara en grön region behövs även gröna transporter. Jag tror på att skapa en attraktiv och klimatsmart region där det går att leva och bo utan att vara bilberoende. Nu ökar vi attraktiviteten för att resa grönt och uppmuntrar till nya beteenden som gör att fler väljer kollektivtrafiken, säger Ingela Karlsson, tf vd Länstrafiken Norrbotten.

Förbättrad kommunikation för resenärerna

För att öka tillgängligheten och förbättra kommunikationen för busssresenärerna, fattade även direktionen beslut om att bevilja Länstrafiken att uppta lån för att investera i ett nytt realtidssystem och nya skyltar.

– Det känns väldigt bra med beslutet och att vi kan jobba vidare med upphandlingen av nytt realtidssystem, då det länge har efterfrågats av våra resenärer. Framöver kommer resenären veta exakt var bussen befinner sig och kan då planera sin resa på ett enklare sätt än idag. Systemet kommer också att förbättra vårt interna arbete gällande planering och uppföljning av trafiken samt underlätta i dialogen med resenärerna, säger Malin Fältmark, trafikchef Länstrafiken Norrbotten.

För mer information

Anders Öberg, ordförande för direktionen RKM Norrbotten
070-609 35 63
[email protected]

Ingela Karlsson, tf verkställade direktör Länstrafiken Norrbotten
0926-756 93
[email protected]

Malin Fältmark, trafikchef Länstrafiken Norrbotten
0926-756 97
[email protected]


Störningar i kusttrafiken

Vi har för närvarande störningar i trafiken på kuststräckan Umeå–Haparanda. Störningarna beror på fordonsbrist i kombination med chaufförsbrist, vilket har gjort att turer fått ställas in, ibland med kort varsel.


Störningar i kusttrafiken

Påsktider

Påsktider innebär ägg, godis och familjetid ute i solen.


Här hittar du info om påskhelgens busstider

Smygpremiär för nya Norrlandskusten

Nedräkningen har börjat tills nya och fräscha bussar rullar längs med Norrlandskusten. Den 1 april kliver Connect Bus in som trafikföretag och under helgen fick chaufförer och representanter från Länstrafiken en visning av bussarna.


Pressmeddelande

Glömt något på bussen?

Om du glömt något på bussen, kontakta trafikföretaget som kör på linjen du åkte med.


Telefonnummer trafikföretag

Ta Flygbilen till Luleå Airport eller Arvidsjaurs Flygplats

Vi kör dig till/från Haparanda, Hedenäset, Jokkmokk, Kalix, Sangis, Seskarö, Töre, Vuollerim, Älvsbyn, Överkalix och Övertorneå.


Boka Flygbilen

FAQ Norrlandskusten

Här har vi sammanställt de frågor du som resenär kan tänkas ha inför eller under din resa med Norrlandskusten.


FAQ Norrlandskusten

Anpassningar i busstidtabell efter synpunkter

Efter aviserade tidtabellsförändringar på Norrlandskusten har resenärer reagerat. Nu görs anpassningar i den nya tidtabellen som kommer att gälla från måndagen den 12 december.


Ny anpassad tidtabell linje 11

Tidtabellsskifte söndag 11 december

Viktigt är, att du själv kollar just din busslinje och vilka tider som gäller fr o m söndag 11 december.


Nya tidtabeller fr o m 11 dec

Ungdomskort Boden

För dig som är 7 år till och med 19 år. Res inom Boden kommun både med lokaltrafiken och Länstrafiken.


Ungdomskort Boden

Tidtabellsförändringar Norrlandskusten

Mest påverkas sträckan mellan Haparanda och Luleå, där turerna blir färre under både vardag och helg.


Tidtabellsförändringar Norrlandskusten

Klurigt på resan

Nu är det dags, populära Länskrysset finns att hämta på busstationerna och utvalda busslinjer. Trevligt kryssande och bussåkande!


Läs tidningen här

Närtrafik i Haparanda

Nästa år startar en ny efterfrågestyrd tur som trafikerar sträckan Lappträsk–Kärrbäck–Tossa–Keräsjoki


Tidtabell linje 980

Biogas Boden–Luleå

Direktionen för RKM Norrbotten har vid sitt senaste möte fattat beslut att upphandla biogas för Länstrafikens bussar på sträckan Luleå–Boden.


Pressmeddelande

Ladda busskortet i webbshop

Skapa en användare och registrera in ditt busskortsnummer, sen kan du ladda kortet med rabattresor, periodkort och reskassa.


Webbshop

Skolkort

Kortet gäller för högst fyra resor dagligen på angiven ressträcka under läsåret (gäller även på Norrtåg inom länet på den ressträcka som anges). Kortet gäller ej under jul- och sommarlov.


Information skolkort

Blippa biljetten med mobilen

Köp din resa digitalt och i förväg. Ladda hem Länstrafikens app, se alla busstider och köp biljett. Betala tryggt och enkelt med Swish, bankkort eller Klarna. Obs, aktivera INTE biljetten förrän strax innan du ska kliva ombord på bussen.


Köp biljetten i appen

Sommar i fjällen

Vare sig du ska spana på norrsken, vandra i nationalparker, eller utmana dig själv och nå högsta toppen, når du ditt fjälläventyr lättare med Länstrafikens bussar.


Fjällinjer år 2022

Linje 93

Från maj 2022 trafikerar inte längre Länstrafiken linje 93: Gällivare – Kebnats – Stora Sjöfallet – Ritsem.
För info om resor på denna sträcka fr o m 1/5 2022 vänligen kontakta Falcks Omnibus.


Kontakt Falcks Omnibus

Res flexibelt mellan Kalix och Haparanda

Du som reser ofta mellan Kalix och Haparanda kan nu köpa Pendlarkortet på sträckan. Med Pendlarkortet kan du resa fritt under 30 dagar mellan orterna med Länstrafikens bussar, Norrtåg och lokaltrafikens bussar i Kalix och Haparanda.


Priser och resevillkor